O NÁS
Jaroslav Sedláček - majitel a sommeliér
Jaroslav se narodil v Trutnově, ale už od mládí ho to táhlo do zahraničí. Po maturitě našetřil tisíc dolarů a odjel do Austrálie, kde studoval hotelový management a do toho pracoval v místních restauracích. A právě ve slunném Melbourne se zrodila jeho láska k vínům. Po 3 letech pod australským sluncem se odstěhoval do kanadského Toronta, kde pracoval jako hlavní sommelier v jedné z nejlepších restaurací. A aby své znalosti o víně posunul výš, začal studovat na International Sommelier Guild.
A právě studium ho v roce 2013 přivedlo do Londýna, kde o dva roky později získal titul WSET Diploma, což je jedno z nejvyšších možných vzdělání v oblasti vín. Jako manažer a hlavní sommelier vedl michelinské restaurace, jezdil po vinicích a objevoval krásy Anglie.
Později se se svou ženou odstěhoval na Jersey (Channel Islands), kde v hotelu Atlantic vedl oddělení F&B.
Po více než 10 letech života v zahraničí se společně s Johankou rozhodli, že je čas vrátit se zpátky do Krkonoš.
Chvilku po příjezdu začal Jaroslav spolupracovat se známými restauracemi (např. Salabka), pro které psal vinné listy a trénoval personál. "A právě tady jsem si uvědomil, že v Čechách chybí dobré víno v poměru kvalita/cena. V hlavě se mi začala rodit myšlenka vlastního businessu, díky kterému by si mohli lidé užít skvělého vína za cenu, za kterou by ho pořídili na místní vinici."
Z vína má Jára nejraději Ryzlink rýnský z oblasti Rheingau nebo červená vína z oblasti Bordeaux, poslední dobou ale začíná přicházet na chuť i moravským vínům. Ze sýrů má nejraději přestárlou goudu nebo příchuť italské koření.
Johanka Sedláčková - marketing a příjem objednávek
Společně s Járou trávila několik let v Anglii a na Jersey. A i
když bydlela hned vedle oceánu, zjistila, že je jí stejně nejlíp
v Krkonoších.
Ve Vinotaji má na starost marketing a příjem objednávek.
Mezi její nejoblíbenější víno dlouhou dobu patřil Malbec, Ryzlink a oranžová
vína. V současné době oceňuje spíše jablečné mošty a nealkoholická vína.
Těch má, jak sama říká, doma v zásobě dost a s radostí je doporučuje
všem nastávajícím maminkám.
Co se týče sýrů, u Johanky vede jednoznačně gouda s příchutí plískavice a vlašských ořechů.
Emílie Gepprtová - účetnictví
Přiznáváme se. O vínech víme první poslední, ale o účetnictví zhola nic. Jsme proto rádi, že máme v našem týmu Emu, která si poradí se všemi fakturami, účty a čísly.
Dříve Ema měla ráda spíše sladší Pálavu, po několika degustačních večerech ale začala pomalu objevovat chuť plnějších a těžších vín, jako je například Chardonnay z oblasti Meursault. K vínu si dá Ema nejraději sýr s medvědím česnekem nebo italským kořením.